Kæledyrskister-skoleprojekt

Tværfagligt forløb i billedkunst og kristendom på Naur-Sir Skole:

Skoleelever dekorerer små kister til kæledyr

Det er altid svært at tage afsked med et kæledyr, som i lang tid har været en fast del af familien. Derfor fortjener kæledyret en værdig begravelse i sin helt egen personligt udsmykkede kiste.

Eleverne i 5. klasse på Naur-Sir Skole har som led i et tværfagligt forløb i billedkunst og kristendom arbejdet med begravelsesritualer i forskellige kulturer. Én af opgaverne har været at male billeder på kister til kæledyr, som er et nyt tiltag på Bækmarksbro Kistefabrik A/S.

– Det har været et spændende og måske lidt anderledes forløb. Jeg blev kontaktet af kommunikationsbureauet Tilsted Com og Bækmarksbro Kistefabrik, der spurgte, om vi ville lave et billedkunstforløb, hvor eleverne skulle male motiver som f.eks. blomster, hjerter eller et billede af et kæledyr på små trækasser, som kan bruges til at begrave kæledyr i, fortæller skoleleder Marianne Fløe Hestbjerg.

Hun syntes, det var en god og lærerig idé, og hun planlagde det tværfaglige projekt i billedkunst og kristendom i samarbejde med pastor Henrik Guldbrand Kjær, krematoriet ved Ege Kirkegården i Holstebro og Bækmarksbro Kistefabrik.

Ud over dekorering af kæledyrskister har projektet omfattet studier af forskellige begravelsesritualer, besøg på Krematoriet ved Ege Kirkegården, besøg på Bækmarksbro Kistefabrik og besøg i Sir Kirke.